Världens godaste muffins

I alla fall om min dotter får säga sitt. Men jag kan hålla med henne om att det är gott.
 
Jag gillar stora fluffiga muffins och alla är inte goda. Vanliga recept på muffins är så där tycker jag. De blir lätt torra och platta men jag har ett recept som gör muffinsen saftiga och långt ifrån platta.
 
Jag hittade detta recept för flera år sedan och jag kommer inte i håg vilken tidning jag klippte ut det ur. Receptet är egentligen på Tigermuffins och visst var de goda. Men jag började exprimentera med receptet och kom fram till att man kan göra vilka muffins man vill på detta recept.
 
I helgen gjorde jag två olika varianter och jag lovar att de blev populära.
 
Chokladmuffins med kokos och banan och Vaniljmuffins med riven choklad och banan.
Jag fick toppenbetyg från barnen och resten av familjen och det är nog inte sista gången jag gör dessa.
 
Den här gången blev det minimuffins och här är resultatet.
 
Chokladmuffins med kokos och banan.
 
 Vaniljmuffins med riven choklad och banan
 
Här kommer även receptet på dessa läckerheter.
 
Grundreceptet
125 g smör
2 dl socker
2 ägg
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
 
Vispa smör och socker pösigt. Tillsätt därefter äggen.
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Vispa därefter mjölblandningen med smöret och sockret.
Vispa blandningen fluffig.
 
Choklad/Banan/Kokos
2 msk kakao
1 mosad banan
3/4 dl kokos
Blandas i smeten innan sista vispningen.
 
Vanilj/Choklad/Banan
1 mosad banan
80 g riven ljus eller mörk choklad
 
Smeten räcker till 24 st minimuffines eller 12 st stora muffins.
 
Gräddas i 200 grader i cirka 15 minuter.
 
Hoppas att ert eftermiddagsfika blir toppen.
Om ni provar receptet, tala gärna om vad ni tyckte.